Moje pytanie jest super podstawowe, ale mnie dręczy, więc ...
W jakim garnku powinno się przyrządzać odwary ?
I proszę - podzielcie się swoim doświadczeniem lub podpowiedzcie mi, co mogę kupić, żeby odwar, który powinnam przyrządzać przez 10 minut pod przykryciem nie zagotowywał się tak szybko. Albo źle coś robię, albo brak mi cierpliwości - stawiam garnuszek na najmniejszym palniku z minimalnym płomykiem, czasami jeszcze podkładam podnoszącą metalową podkładkę ( choć obawiam się, że ona może dodatkowo kumulować ciepło ... ) i całość niemal ciągle bulgocze ... z małymi przerwami, kiedy zamieszam łyżką ...
Otrzymałam ważną ( dla mnie ) mieszankę ziołową, którą ( aby skutecznie zaleczyła moje dolegliwości ) powinnam przyrządzać i pić przez 2 miesiące ( 2 razy dziennie ) a tu brak mi wprawy i boję się, żebym nie zepsuła czegoś, co ma mi pomóc ...
Proszę o pomoc dla super amatora ( takie podstawowe a,b,c )
emka