Autor Wątek: Naturalne leczenie astmy u dzieci  (Przeczytany 3198 razy)

Offline Play

• Nowy
  • *
Naturalne leczenie astmy u dzieci
« dnia: Maj 08, 2012, 21:57:53 »
Witam!
Chciałbym poradzić się państwa co można stosować w leczeniu astmy oskrzelowej u małych dzieci?
Oczywiście nie mówię o leczeniu podstawowych ale o ewentualnie uzupełniającym.
Wiem na pewno że wit. C pomaga, na pewno pomagają kwasy tłuszczowe Omega 3, ale co jeszcze?
Córka ma 2 latka, diagnoza od niedawna.
Pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Dużo Pisze
Odp: Naturalne leczenie astmy u dzieci
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2012, 22:24:40 »
Napisz, proszę więcej, jak to wygląda. Czy znaleziono jakąś alergię?

Pozdrowienia :-)

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2012, 10:07:44 »
Często przyczyną są pasożyty.
Wtedy mozna spróbować ziół na pasożyty.

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2012, 11:34:43 »
Jeśli to alergiczna to znalazłem ciekawe badanie z Uniwersytetu z Kairu z wydziału farmakologii.

Badanie standardowo przeprowadzone na szczurach bo jeszcze nie daj boże wyszłoby, że działa na ludzi byłby problem ze sprzedażą leków ;D
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15277119

Do leczenia zastosowano wodny wyciąg z rumianku, szafranu, anyżu, kopru, kminku, lukrecji, kardamonu i czarnuszki.
Wywar hamował i zmniejszał indukowanie histaminy na poziomie ok 80%. Poprawiła się jakość snu i zmniejszyła się intensywność kaszlu.

Odnośnie astmy alergicznej i przewlekłej czytałem artykuły gdzie z powodzeniem stosowano, witaminę C, witaminę D oraz kwas foliowy zwany także folacyną lub witaminą B9.

Dobre wyniki dawała też kurkuma.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 10, 2012, 07:07:36 »
Hej

Czy na 100% jest to astma alergiczna? Często jest to podłoże nerwowe i trzeba działac zupełnie inaczej.

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Play

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 10, 2012, 21:02:55 »
Dziękuje za odpowiedzi.
Tak jest to związane z alergią którą ma niemal od urodzenia, książkowe objawy, czyli katar, psikanie, atopia. Leczenie cetyryzyną która w mojej ocenie działa za słabo ale pediatra jak i alergolog uważają że wszystko jest ok.
Ostatnio dość silne zapalenie oskrzeli, które ciężko było wyleczyć, mineło ale pozostał suchy kaszel, szczególnie w nocy oraz kaszel po wysiłku fizycznym. Pediatra stwierdził astmę, ale wizytę u alergologa mam za miesiąc i to ten ma się zająć problemem.
Obecnie podaje jej większe dawki Omega 3 (1000 mg w postaci tranu) oraz 200 mg wit. C.