Autor Wątek: falszowane badania nad rakiem  (Przeczytany 46158 razy)

zielarz czeladnik

• Gość
Odp: falszowane badania nad rakiem
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 01, 2012, 15:06:49 »
Czasami człowiek spotyka się w swoim życiu z tzw teoriami spiskowymi na przeróżne tematy  zaczynam się zastanawiać czy te wszystkie teorie nie są czasami prawdą. Skoro wyniki badań nad nowotworami i innymi chorobami są fałszowane to pojawia się pytanie po co to wszystko czy naukowcy mają coś do ukrycia może posiadają skuteczny lek na raka ale się nim wolą nie dzielić z innymi ludzmi i państwami.Być morze to zielarstwo jest jedyną medycyną..... pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2012, 23:57:25 wysłana przez zielarz czeladnik »

Offline Adrian Budek

• CRAZY HERBALIST
  • Mało Pisze
  • **
    • Zapraszam na swój FanPage
« Odpowiedź #31 dnia: Września 14, 2012, 10:58:46 »
Drogi zielarzu czeladniku

Poszperaj trochę w sieci a napotkasz zaskakujące rzeczy.
Nie wiem jak u Ciebie z angielskim, ale polecam Tobie dokument z Nowej Zelandii o człowieku, który zachorował na świńską grypę, leżał w szpitalu na podtrzymywaniu życia dodatkowo wykryto białaczkę, poproszono żonę o podpisanie dokumentu zezwalającego na odłączenie męże czyli śmierć.
Rodzina razem z prawnikiem nakazała szpitalowi podawanie dożylnie witaminy C w bardzo dużych dawkach.
Człowiek odzyskał przytomność pozbył się świńskiej grypy i niechcący wykończył białaczkę :)

http://www.3news.co.nz/Living-Proof/tabid/371/articleID/171328/Default.aspx

W internecie jest sporo dokumentów i wypowiedzi ludzi którzy wyleczyli się różnymi rzeczami.
Mnie zaciekawiła witamina D w dużych dawkach w walce z rakiem.
Jest to wg mnie możliwe ponieważ Eskimosi nie mają nowotworów, a ich tłusta dieta jest bardzo bogata w witaminę D.
8) ░▒▓█ Zapraszam na swój FanPage KLIKNIJ! █▓▒░ 8)

zielarz czeladnik

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Września 14, 2012, 14:23:10 »
Tak słyszałem o tym że nowotwory można leczyć niektórymi witaminami ale nie byle jakimi takimi jak witamina c . Nowotwory można leczyć przede wszystkim  witaminami typu b,d i b17 myślę że jak najbardziej jest to możliwe skoro niektórzy ludzie  się tak wyleczyli to inni też mogą. Jest to podobnie jak z hubą brzozową wyleczyli się tym specyfikiem setki a może tysiące ludzi ale niektóre koncerny i lekarze nadal krzyczą że czaga jest szkodliwa i nie pomaga na nowotwory. Tak więc jak napisałem powyżej nowotwory są uleczalne jak każde inne choroby tylko pewnym ludziom władzy bardzo zależy na tym aby przeciętni ludzie nie wiedzieli że rak jest uleczalny. I aby nadal wszyscy na niego cierpieli i wydawali nie małe pieniądze na kuracje i chemioterapie....... pozdrawiam

Offline Adrian Budek

• CRAZY HERBALIST
  • Mało Pisze
  • **
    • Zapraszam na swój FanPage
« Odpowiedź #33 dnia: Września 14, 2012, 15:52:50 »
Oj nawet nie znasz potęgi witaminy C  :o
8) ░▒▓█ Zapraszam na swój FanPage KLIKNIJ! █▓▒░ 8)

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Września 14, 2012, 17:24:55 »
Hahahaha, ja nie mogę.

Każda witamina jest od czegoś. A co najciekawsze i potwierdzone - kompleksy (naturalne, o innych nie mówię) witaminowe, połaczenia C+B6+PP i mnóstwo innych - to właśnie jest kwintesencja wspomagania organizmu w zwalczaniu chorób. Wysokie dawki jednej plus odrobina innego itd itd przykładów mozna mnożyć na potęgę. A najlepiej, gdy się je dobiera samemu.
Nie na darmo mówi się o wysokiej roli diety, jaką posiadamy na co dzień. Bez niej nawet najlepszy lek będzie bzdurą i trucizną.
Osobiście polecam zapoznać się z kilkoma dziełami poświęconymi biochemii organizmów żywych. Chociażby pobieżnie, orientacyjnie. Większość dostępnych w bibliotekach autorów pisze dobrze, poprawnie i ściśle na temat. Bez znajomości biochemii i fizjologii jakakolwiek dziedzina leczenia pozostawia wiele do życzenia.

A co do podejścia konwencjonalnego... cóż. Ludzie zyskują coraz większa świadomość i lekarz "uparty wszechwiedzący" jest słabym lekarzem. Lekarz chcący się czegoś nauczyć - to jest artysta, taki jaki powinien być.
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

zielarz czeladnik

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Września 14, 2012, 17:49:49 »
Zgadzam się z tobą alchemiku że lekarze nie powinni być zadufani w sobie i nie powinni być tak pewni siebie. Nawet my zielarze nie jesteśmy wszystko wiedzący i cały czas powiększamy swoją wiedzę lekarze powinni brać z nas przykład  ;D...... pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Września 14, 2012, 19:32:47 »
Jest to wg mnie możliwe ponieważ Eskimosi nie mają nowotworów, a ich tłusta dieta jest bardzo bogata w witaminę D.

To jest tylko złudzenie... nawet znaleziono kilkusetletnie mumie ze śladami raków. Niestety...

Współcześnie jest już zupełnie normalnie:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8813062
Papierosy, alkohol, narkotyki, żółtaczka...

Ogólna informacja o statystykach zdrowotnych (i nie tylko) na temat Eskimosów w Kanadzie:
https://www.itk.ca/sites/default/files/private/factsheet-seriesFINAL2.pdf

Niestety - o jeden mityczny raj na ziemi mniej...

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Września 14, 2012, 19:35:44 wysłana przez Basia »

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #37 dnia: Października 02, 2012, 13:39:59 »
Przeczytałem wszystkie wypowiedzi dotyczące tego tematu.
Jedno co mnie trochę zdziwiło, to fakt, ze do tej pory ani tu ani w innym miejscu forum nie napotkałem wzmianki o dr Budwig i jej odkryciach w dziedzinie walki z rakiem, a nie są to nowe badania. sama dr Budwig już niestety od kilku lat nie żyje, ale istnieje jej klinika, gdzie z dużym powodzeniem (jeśli wierzyć źródłom to wyleczonych przypadków mają pow. 90%).
W innym miejscu forum doczytałem tez sposoby na tłoczenie olejów, gdzie podwyższenie temperatury surowca w kontekście lektury opracowań dotyczących dr Budwig i innych danych stoi w lekkiej sprzeczności.
Część spraw dotyczących raka między innymi można poczytać tu:
http://www.olejlniany.zdrowe-produkty.pl/wyklady-drbudwig.htm
Jeśli kogoś sprawa zainteresuje z całą pewnością "wujek Gugle" jak go nazywał znajomy informatyk podpowie znacznie więcej.
Prywatnie mogę powiedzieć z ręką na sercu, że zalecana tam pasta to całkiem smaczna rzecz  ::), a jak dobrze poszperać w neciku, to porządny olej lniany można kupić za całkiem rozsądne pieniądze.

Pozdrawiam.
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Października 02, 2012, 14:36:03 »
Jedno co mnie trochę zdziwiło, to fakt, ze do tej pory ani tu ani w innym miejscu forum nie napotkałem wzmianki o dr Budwig i jej odkryciach w dziedzinie walki z rakiem, a nie są to nowe

Coś słabo szukałeś. Sprawdź na forumowej wyszukiwarce wyrażenie "budwig".

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Października 02, 2012, 14:42:51 »
A prawda, człowiek całe życie się uczy :)
Dzięki za reprymendę.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #40 dnia: Października 02, 2012, 15:24:45 »
Dzięki pomysłowi takiej pasty biorę w zęby 2-3 łyzki oleju, zagryzam twarogiem i mi się nie odbija olejem. Taka pasta dla leniwych ;-)

Offline Ingwer

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #41 dnia: Października 02, 2012, 17:58:14 »

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #42 dnia: Października 03, 2012, 10:18:46 »
Widzę, że trochę niechcący odgrzałem temat diety dr Budwig.
Po przejrzeniu podanych linków coś mi się przypomniało na temat jakości ojeju lnianego i nie tylko.
Jak każda pliszka swój ogonek chwali, tak i tutaj firma zachwala swoje wyroby. Jednak chyba wiele prawdy w tym jest, jeżeli dobrze się nad sprawą zastanowić.

http://zlotopolskie.pl/nasza-wiedza/ile-oleju-w-oleju.

Kiedyś zastanawiałem się nad domową produkcją soków i olejów.
Okazuje się, że jak poszperać z wujkiem Gulem można znaleźć całkiem ciekawe urządzenia.
Wszystko fajnie, z wyjątkiem.... ceny i to samej przystawki. A gdzie reszta ?

http://www.eujuicers.pl/pl/katalog/sokowirowki-i-wyciskarki/dla-domu/wyciskarki-jednoslimakowe/przystawka-do-tloczenia-oleju
Pozdrawiam