Autor Wątek: Szybkie bicie serca w nocy  (Przeczytany 11530 razy)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
Szybkie bicie serca w nocy
« dnia: Kwietnia 10, 2012, 10:10:30 »
Osoba ma normalne tętno w dzień w nocy skacze dość drastycznie. Zwykle przed snem namnażaja się jej ciemne myśli i tu jest klu problemu. Potrzebuję wszelkich informacji od strony mieszanek ziołowych.

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Katarzyna

• Dużo Pisze
Odp: Szybkie bicie serca w nocy
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 10, 2012, 14:28:47 »
A jak kwestie z trawieniem? wątrobą? poziom potasu, magnezu?  jak to jest ok., to rzeczywiescie trzeba isc w strone uspokajaczy...melisa, dziurawiec.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 10, 2012, 19:39:38 »
Może być to związane z niedoborem estrogenu?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 10, 2012, 20:29:48 »
Serdecznik. Serdecznik na occie jabłkowym. Zrobić wyciąg do butelki lub słoika wpakować pół objętości serdecznika, dopełnić octem jabłkowym. Zostawić na 10 dni. Potem przed snem 20 ml do pół szklanki wody. Wycisza psychikę i serce. Kłopoty z sercem mogą wynikać z pozycji podczas snu, może powinno być trochę wyżej.
Doskonała jest również kokoryczka, ale tu trzeba poszukać przepisów.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 11, 2012, 06:36:14 »

Hello
A jak kwestie z trawieniem? wątrobą? poziom potasu, magnezu?  jak to jest ok., to rzeczywiescie trzeba isc w strone uspokajaczy...melisa, dziurawiec.
Jeśłi chodzi o magnez , potas- zasugerowany. Jeśli chodzi o dziurawiec , melisę (także kozłek) to były próby . One uspokajają ale nie serce  :(. Wiele wiem jak rozkręcić organizm , ale naprwde niewiele o drugiej stronie  :)
Może być to związane z niedoborem estrogenu?
Jeśłi chodzi o równowagę hormonów to musiałby poleciec na badania. Tak na czuja to raczej cięzko ocenić....
Serdecznik. Serdecznik na occie jabłkowym. Zrobić wyciąg do butelki lub słoika wpakować pół objętości serdecznika, dopełnić octem jabłkowym. Zostawić na 10 dni. Potem przed snem 20 ml do pół szklanki wody. Wycisza psychikę i serce. Kłopoty z sercem mogą wynikać z pozycji podczas snu, może powinno być trochę wyżej.
Doskonała jest również kokoryczka, ale tu trzeba poszukać przepisów.

Pomysł z serdecznikem wydaje mi się warty spróbowania. Tylko jeden problem; nie mam go na składzie. Ma ktoś trochę  na składzie?

Dziękuję i pozdrawiam- Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 11, 2012, 09:19:55 »
Serdecznik w ostateczności jest do nabycia w zielarniach lub na Allegro.

Piszesz o czarnych myślach? To ja bym zaczęła od drugiej strony, przeciwdepresyjnej: arcydzięgiel, chmiel, passiflora. W trzyczęściowej "Fitoterapii" naszego gospodarza, w rozdziale o wrotyczu jest przepis na mieszankę antydepresyjno-sercową.

Pozdrowienia :-)

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 11, 2012, 21:51:56 »
 Nagietek,  serdecznik,  barwinek, nostrzyk, ruta,   głóg -  owoc  i  kwiat,

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 12, 2012, 06:36:15 »
Cześć

Czy ktos łączył kozłka lekarskiego (alkoholowy) z głogiem ( alkoholowy)?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 12, 2012, 21:59:17 »
Nie łączyłam, ale jest to polecane, jak również serdecznik z głogiem.
Walerianę polubiłam nie dawno w postaci wyciągu alkoholowego ze świeżego korzonka-jest niezwykła. Zachęcił mnie Achmedow.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 13, 2012, 07:06:12 »
Dziękuję-sprawdzę

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 14, 2012, 06:21:16 »
Halinka- zgodnie z twoją sugestia zmieniliśmy pozycje snu tzn. pod głowę daliśmy jeszcze jedną poduszkę . Wyobraź sobie że facet wczoraj spokojnie zasnął ( wiem że przedwcześnie na okrzyki radości , ale mówił że tak dobrze nie spał od miesięcy). Nadmienię że dostał ode mnie butelkę swojskiej głogówki , ale nie sądzę aby po 3 dniach były efekty tego typu. Może faktycznie chodziło o ten drobiazg?

Pozdrawiam- Fresh

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2012, 09:20:42 »
Cieszę się. Być może to. Czasami należy mieć na uwadze, że serce to pompa  :).

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 15, 2012, 07:02:39 »
Cieszę się. Być może to. Czasami należy mieć na uwadze, że serce to pompa  :).

Jaby nie patrzeć i dbajmy o nasze pomby , regenerujmy , nie przeciążajmy , ale czasem trzeba tempo podkręcić aby poczuc jak pracuje i aby przewodziki usprawnić.

Pozdziękował- Serdecznie

Offline green

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 06, 2012, 11:11:52 »
W mojej opinii najskuteczniejsza roślina na dolegliwości związane z niedomaganiem układu newowego to tarczyca. Ma silne działanie uspokajające (dawniej stosowano ją doraźnie w przypadkach ataków epilepsji). W dłuższym stosowaniu regeneruje centralny układ nerwowy. Współdziała z kozłkiem lekarskim. Zbieram późnym latem na nalewkę.                   

Offline Zibi

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 25, 2017, 10:48:14 »
Na serce pomaga głóg zwłaszcza owoc. Żona na serce stosuje moje wino z głogu, działa. Wino z kwiatów głogu też działa ale słabiej.